lec, jezeli bedziesz w poniedzialek to daj znac.
[O1] Ocieranie czegoś przy wyłączaniu rozgrzanego silnika
Zwiń
X
-
[O1] Ocieranie czegoś przy wyłączaniu rozgrzanego silnika
Może miał/ma ktoś takie zjawisko. Po zakończeniu jazdy gasząc silnik słychać z lewej strony jakby takie ocieranie czegoś przez ok 1-2 sek - sam nie wiem czy może to sprzęgło czy coś innego. Jednak tego objawu nie ma przy zimnym silniku, gdy odpalam auto i za chwilę gaszę, to objawu nie ma i silnik gasi się kultralnie
Powered by Aligator
-
-
dzi, ja mam cos takiego, ze bardzo czesto jak gasze silnik, to wydaje dzwieki jakby sie dusil :twisted: generalnie olewam :diabelski_usmiechByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
-
dokładnie tak jak piszesz jednak kol. dzi, mówił coś o lewej stronie a z lewej strony nic mi nie przychodzi do głowy co mogłoby wydawać jakikolwiek dźwięk poza zaworkiem N75 gdy umiera.Zamieszczone przez dariuspolo
...masz na mysli ta "niby przepustnice" sluzy ona do lagodnego gaszenia silnika,
w momencie wylaczenia auta zamyka sie a silnik probuje jeszcze zasysac powietrze
ztad mozna uslyszec dzwiek zasysanego powietrza
Gwoli ścisłości: ZAWSZE!!!
lewa strona > strona kierowcy
prawa strona > strona pasażera
więc dzi z której strony coś słyszysz??NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
to witam wśród "normalnych" :wink:Zamieszczone przez dzidobrygrzeswawa, tak samo jak Ty określam strony w aucie
wydaje, wydaje tylko trudno ten odgłos opisać, to tak jakby do elektro-zaworu zamknięty/otwarty podłączyć prąd przemienny. Mam nadzieje że już wiesz o co mi chodzi, inaczej tego nie umiem opisaćZamieszczone przez dzia nie wiedziałem ze zaworek padający może wydawać jakieś dźwięki
- mam gdzies zaworek awaryjny i moglbym podmienić na probe i sprawdzić.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz